Zorg voor een goede zorgverzekering (ook als student) - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad

Blog

Zorg voor een goede zorgverzekering (ook als student)

8 december 2015 |

Terwijl de kerstdagen dichterbij komen, is ook het einde van het jaar steeds beter in zicht. En dus is het ook weer tijd om de zorgverzekering onder de loep te nemen. Blijf je bij je huidige of stap je over?

Voor 2016 heb je in ieder geval enorm veel keuze wat betreft een nieuwe zorgverzekering. In totaal zijn er zo’n 1600 verschillende keuzemogelijkheden die zorgverzeraars je aanbieden. Dat komt door de vele aanvullende verzekeringen die erbij zijn gekomen.

Algemene wijzigingen zorgverzekering voor 2016

De premie gaat een paar euro per maand duurder worden. Ook het verplicht eigen risico gaat omhoog; met 10 euro naar in totaal €385,- Maar terwijl de zorgpremie stijgt, doet de zorgtoeslag dat ter compensatie ook. Overige wijzigen vind je op de site van de Consumentenbond.

Keuze voor wel of niet overstappen

welke zorgverzerking voor studenten in 2016Je hoeft natuurlijk niet over te stappen. Maar als je twijfelt, beantwoord dan de volgende vragen en je weet of het handig is om eens wat zorgverzekeraars naast elkaar te leggen. Wanneer je antwoord op één of meerdere vragen een ‘ja’ is, is het aan te raden om even verder te kijken naar overige verzekeraars.

  • Past jouw zorgverzekeraar in 2016 je zorpakket of premie aan?
    Zo ja, kijk dan goed wat de zorgverzekeraar aan heeft gepast. Ontvang je in 2016 minder zorg dan dat je nodig hebt? Dan kun je het beste gaan zoeken naar een verzekeraar die jou wel de zorg biedt die je wilt hebben
  • Moet je volgend jaar naar een ander ziekenhuis?
    Als je nog steeds naar je eigen ziekenhuis mag voor eventuele behandelingen, hoef je niet op zoek naar een andere verzekeraar.
  • Eigen risico verhogen?
    Denk je in 2016 weinig zorg nodig te hebben? Dan kun je er voor kiezen om je Eigen risico te verhogen en daarmee je maandelijkse premie te verlagen. Het risico is dat je zelf wel meer moet betalen bij een vergoeding uit de basisverzekering.
  • Hoe ziet jouw gezinssamenstelling er in 2016 uit?Wil je samen met je partner op 1 polis? Kijk dan naar de wensen van jou en die van je partner. Als jullie niet dezelfde wensen hebben, kunnen jullie beter allebei een eigen verzekering afsluiten.

Vergelijken

Online zijn er tal van tools te vinden om zorgverzekeraars naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken. Op de site van de Consumentenbond kun je ervaringen lezen over de zorgverzekeraars. Ook kun je er verzekeraars met elkaar vergelijken. Dat kan ook op Independer.nl.

Terug naar blog