Verhuurtips kamers - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad

Verhuurtips kamers

5 tips om uw kamer snel te verhuren

Zorg dat uw aanbod er tussenuit springt! Alles om een goede eerste indruk bij uw doelgroep achter te laten. We hebben een aantal verhuurtips voor u opgesteld. Doe er uw voordeel mee! Plaatsen van uw kameraanbod kan hier of lees eerst even de spelregels.

Tip 1: Duidelijke foto’s

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Maar dan moeten het wel goede, duidelijke foto’s zijn. En met goed en duidelijk bedoelen we:

  • Plaats zoveel mogelijk foto’s. Het maximum is 6, waarvan 1 een uitgelichte afbeelding
  • Denk ook aan de grootte van de foto. Houd wel een minimale breedte van 500 pixels aan en maximale bestandsgrootte van 1 mb. Te grote afbeeldingen laden traag en zorgt voor frustratie voor de gebruiker.
  • Plaats foto’s vanuit verschillende hoeken van de kamer. Ook een foto van hoe het studentenhuis er van buiten uit ziet.
  • Zorg dat de kamer netjes en schoon is als u de foto’s gaat maken.
  • Goede belichting. Niet te donker of te licht.
  • Scherp
  • Geen gekantelde foto’s. Roteer de foto’s (aanwezig in elk fotobewerkingsprogramma)

Tip 2: Plattegrond van de kamer

Heeft u een plattegrond van de woning en kamer? Voeg die dan toe bij de afbeeldingen.

Tip 3: Leuke oproep

Een foto mag dan meer zeggen dan 1000 woorden. De woorden die u zegt moeten dan wel eerlijk, duidelijk en pakkend zijn voor uw doelgroep. Benadruk de leuke kanten van een kamer. Een kleine kamer kan bijvoorbeeld heel knus zijn!

Vertel iets over de bewoners. Is het een gemengd huis? Houden de bewoners van rust of ook wel van een feestje? En koken ze gezamenlijk?

Daarnaast is een nette oproep zonder spelfouten ook heel veel waard. Besteed dus aandacht aan uw advertentie, dan betaalt dat zich altijd terug!

Tip 4: Deel uw advertentie via social media

Laat uw aanbod extra opvallen door dit te delen in uw netwerk, op social media (Facebook, Twitter of Instagram) Uiteraard plaatsen wij ook geregeld nieuwe updates op onze Facebookpagina onder de duizenden volgers.

Tip 5: Kamer verhuurd? Vraag testimonial

Er is geen betere reclame dan mond-tot-mondreclame. Vraag daarom uw huurders eens om een testimonial! Alles wat daar geschreven staat weegt veel zwaarder voor de doelgroep dan wat u zelf over de kamer vertelt. Maar wat er over u gezegd wordt heeft u natuurlijk wel veel invloed op!