6 tips om inbraak te voorkomen tijdens feestdagen - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad

Blog

6 tips om inbraak te voorkomen tijdens feestdagen

22 december 2016 |

Het aantal inbraken beleeft nog altijd een piek tijdens de feestdagen. Het is vroeg donker en de ene helft van Nederland zit bij de andere helft thuis aan het kerstdiner. Inbrekers maken daar gebruik van om hun slag te slaan. Hoewel je het inbreken nooit helemaal kunt voorkomen, kun je er wel veel aan doen om de kans in ieder geval zo klein mogelijk te maken. Hoe je dat doet? We hebben enkele tips voor je.

6 tips om inbrekers te slim af te zijn

inbraakpreventie

  • Laat een bewoonde indruk achter. Zet een tijdschakelaar op een aantal, maar niet alle, lampen en stel deze zo in dat deze aan gaan als het donker wordt. Het schijnt ook te helpen om de afwas te laten staan op het aanrecht.
  • Berg waardevolle spullen als laptop en tablet op zodat ze niet in het zicht liggen.
  • Het lijkt bijna overbodig om te zeggen, maar doe de deur goed op slot. Alleen de deur achter je dichttrekken is echt bij lange na niet voldoende. Een inbreker heeft dan aan een pasje genoeg.
  • Check of je ramen goed dicht zijn. Vergeet daarbij ook niet dat kleine raampje bij de wc of het dakraam. En kijk er ook eens kritisch na. Kunnen ze niet wat extra beveiliging gebruiken?
  • Ook via de tuin komen inbrekers graag binnen. Het is vaak buiten het zicht en makkelijker in te breken. Maak het de inbrekers niet gemakkelijk door een ladder te laten staan in de tuin.
  • Je vrienden op Facebook laten weten hoe lekker je wel niet aan het relaxen bent bij je ouders, familie, vrienden met kerst. Het is verleidelijk, maar inbrekers gaan ook social media kanalen na. Ja, en dan weten ze zeker dat je niet thuis bent. Dus bewaar het gewoon voor na de feestdagen

Bonus tip: kijk door de ogen van een inbreker

Loop eens door je huis / kamer en verplaats je eens in een inbreker. En dat hoeft natuurlijk niet zoals in het onderstaande filmpje door verzekeraar Interpolis, maar wel goed om eens kritisch te kijken naar ramen, deuren etc:

Fijne feestdagen! Wil je meer tips? Lees dan ook eens hoe je je woning / kamer brandproof kunt maken.

Terug naar blog