Huurteam Leeuwarden: Huurverhoging - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad

Blog

Huurteam Leeuwarden: Huurverhoging

26 november 2015 |

Het Huurteam Leeuwarden helpt je met al je vragen over je huur van je kamer. Maar ook als je twijfelt over de huurprijs kun je het huurteam inschakelen. Een voorbeeld van hoe het huurteam te werk gaat.

“Een huurder belt ons op met de vraag of hij bij ons langs mag komen voor een gesprek. Hij huurt samen met een vriend een woning van een particulier in Leeuwarden. Hij is dik tevreden over zijn woning, midden in het centrum. Het onderhoud is prima voor elkaar, maar toch heeft hij het gevoel dat er iets niet helemaal klopt. Hij krijgt namelijk ieder een half jaar een huurverhoging van een paar tientjes.”

Huurteam Leeuwarden logo“Zo is zijn woning in anderhalf jaar tijd al bijna honderd euro duurder geworden. Vrienden van hem die bij de corporatie huren, krijgen één keer per jaar een huurverhoging. Tijd voor een bezoek aan het Huurteam.”

Huurverhoging is één keer per jaar

“We noteren eerst alle gegevens en maken een kopie van het huurcontract en gaan aan het werk.”

“Een verhuurder mag één keer per jaar de huur verhogen. Dat moet hij tenminste twee maanden van te voren schriftelijk aankondigen. Voor een huurverhoging, die 1 juli ingaat, moet de huurder uiterlijk 30 april het huurverhogingsvoorstel ontvangen. Het was duidelijk dat de verhuurder dus niet de huur weer mocht verhogen.”

“Op verzoek van de huurder heeft het Huurteam alles op papier gezet en heeft het Huurteam de verhuurder laten weten dat de voorgestelde huurverhoging niet mocht. Korte tijd later belde de huurder op om ons te laten weten dat de verhuurder overtuigd was en dat hij voortaan de huur jaarlijks zou verhogen.”

Ook vragen over huur of verhuur??

Heb jij ook een vraag over (ver-)huren? Kijk eens op huurteamleeuwarden.nl

Terug naar blog