Gemeentelijke heffingen en WOZ waarde 2018 - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad
Gemeentelijke heffingen en WOZ waarde 2018

In februari heeft Hefpunt de nota’s verstuurd met de Gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Als je in een zelfstandige woning woont en jouw inkomen is laag, dan  kun je bij Hefpunt terecht om te zien of je voor kwijtschelding in aanmerking komt. Reageer in ieder geval voor 1 april 2018. Voor kamerbewoning gelden andere regels.

Als je in een zelfstandige woning huurt, dan wordt de hoogte van je huur mede bepaald door de WOZ waarde. De gemeente Leeuwarden heeft eigenaren geïnformeerd. De gebruikers (lees: de huurders) helaas niet. Als jij denkt dat je huur te hoog is, omdat je woning teveel punten heeft door de WOZ waarde, bel dan met de gemeente Leeuwarden (tel: 14058) en vraag naar de WOZ waarde. Als je van mening bent dat de WOZ waarde te hoog is, dan kun je bezwaar maken bij de gemeente. Doe dit voor 1 april 2016.

Doe daarna een check op de website van de Huurcommissie om te zien of je huur in overeenstemming is met het puntenaantal.

Als je denkt dat de huur te hoog is neem dan contact op met het Huurteam of bel 058-2132415. Zij gaan het dan gratis voor je controleren.