Breng je kamer in de kerstsfeer - Studenten Woningen Leeuwarden
Leeuwarden Studiestad

Blog

Breng je kamer in de kerstsfeer

16 november 2015 |

De Sint is in het land, de schoenen staan weer trouw bij de kachel en december staat vrijwel voor de deur. Dat betekent ook dat het weer bijna kerst is! De tijd van lichtjes, rendieren, de kerstman en het kerstdiner. Kom alvast in de stemming en dompel je studentenkamer en -huis onder in kerstsfeer! Inspiratie vind je hieronder. Nog geen kamer en wel op zoek? Bekijk het huidige aanbod!

Maak (of koop) een kleine kerstboom

Een grote kerstboom in je studentenkamer gaat misschien wel passen, maar dan heb je waarschijnlijk geen ruimte meer. Dan kun je natuurlijk gaan voor de kant-en-klare kerstboompjes.

Wil je zelf een boom maken? Dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Bewaar en verzamel bijvoorbeeld eierdozen, spuit ze groen en stapel ze op tot een dennenboom. Of maak er een van kurk of lichtjes aan de muur. Froot.nl geeft je meer voorbeelden van zelf een alternatieve kerstboom maken. Of bewaar alle bierflesjes!

 

Kerstverlichting

Waxinelichtjes kun je in elke supermarkt, de HEMA of de Action wel kopen. En dan heb je het al snel heel erg gezellig! Liever niet spelen met vuur? Je hebt ook LED waxinelichtjes.

Maar je kunt ook meer doen met licht. Haal kerstverlichting en een set pingpong ballen, maak een inkeping in elk balletje door een kruisje te snijden en duw de lampjes voorzichtig in de pingpong balletjes. Klaar! Uiteraard kun je ze ook gewoon zo binnen of buiten ophangen.

Hapjes voor rond de kerstdagen

kersthapjeOok een manier om in de kerstsfeer te komen is om heerlijk winterse gerechten te nuttigen. Doe je ogen dicht en geniet bijvoorbeeld van een lekkere kop hete chocolademelk (heel winters). Of ontbijt gezellig met je huisgenoten met kerstbrood.

Of misschien gewoon lekker bij de – mits aanwezig – de open haard zitten met de hele club en een biertje erbij? Kun je de bierflesjes weer gebruiken voor de kerstboom (zie eerder).

Terug naar blog